15. 5. 2024

Voluntarii de la Krka, din nou uniți de caritate

7 minut timp de citire

În timpul celei de-a zecea Săptămâni a Carității și Voluntariatului din Krka și sub sloganul “Caritatea este, de asemenea, o parte din noi”, am împărtășit valorile voluntariatului, ale asistenței interpersonale și ale cooperării între generații. Activitățile caritabile au avut loc în toată Slovenia, iar la campanie s-au alăturat angajați ai Krka din 18 țări. Anul acesta, am petrecut din nou timp cu persoanele în vârstă din casele de bătrâni, precum și cu secțiile și elevii din centrele de activități ocupaționale, școlile pentru copii cu nevoi speciale și alte instituții. Am încheiat săptămâna cu o zi a porților deschise în locația centrală a Krka din Novo mesto, unde am găzduit aproape 1.800 de membri ai Asociației slovene de diabet.

KRKA-THP-KRKA-NM-KARITAS-8-5-2023-21-1-1

Mulți angajați Krka își recunosc misiunea în domeniul caritabil și al voluntariatului, atât în cadrul companiei, cât și prin inițiative proprii, nu doar în timpul Săptămânii de caritate și voluntariat Krka, ci pe parcursul întregului an. În acest fel, ne consolidăm responsabilitatea socială și acțiunile umanitare de mai bine de șapte decenii. Suntem încântați de răspunsul tot mai mare la campania noastră de caritate, care răspândește valorile voluntariatului încă din 2012.

Nenumărate povești care îți ating inima

Pe parcursul a zece ani, peste 10.000 de angajați ai Krka au acționat ca voluntari în campania noastră. În acest an, încă o dată, Săptămâna de caritate și voluntariat de la Krka a oferit oportunități abundente pentru acte de caritate. În timpul acestei săptămâni, aproape 1.000 de voluntari s-au reunit într-un efort colectiv. Suntem deosebit de mulțumiți de faptul că tot mai mulți colegi mai tineri ni se alătură în fiecare an. În acest an, pentru prima dată, peste 100 dintre ei au participat activ la campanie, alături de un număr tot mai mare de voluntari din filialele și reprezentanțele noastre din alte țări. Au fost organizate activități caritabile în 18 țări: în Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovacia, Croația, Finlanda, Federația Rusă, România, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Germania, Spania, Kârgâzstan, precum și în Mongolia și India.

Am ajutat mulți oameni singuri și nevoiași. Am colectat haine, articole școlare și de igienă personală, precum și alte lucruri de primă necesitate pentru adulți și copii, ne-am oferit ajutorul la organizațiile Crucea Roșie și Karitas, am donat sânge, am ajutat bătrânii din aziluri, am petrecut timp cu băieții din diferite instituții, am colectat alimente pentru animale și am ajutat la adăposturile de animale.

I-am însoțit pe rezidenții căminelor de bătrâni în plimbări, am lucrat cu ei în grădină, i-am ajutat cu activități de formare a memoriei, am făcut exerciții fizice cu ei și am organizat ateliere de creație pentru ei. În plus, am pregătit un program divers pentru secțiile și elevii din centrele de activități ocupaționale, școlile primare pentru copii cu nevoi speciale și alte instituții din Slovenia. Am organizat jocuri sportive, i-am însoțit la proiecții de filme și am petrecut timp cu ei la piscina Terme Krka. De asemenea, am organizat pentru ei ateliere de dans și de creație, oferindu-le posibilitatea de a se implica în activități expresive și artistice. Voluntarii de la Krka și-au demonstrat abilitățile, inclusiv apicultura și olăritul. Pe parcursul săptămânii, Asociația pentru dezvoltarea voluntariatului din Novo mesto a oferit asistență pentru învățare copiilor și a organizat un curs de prim ajutor.

Încă o dată, voluntarii de la Krka au făcut un pas înainte și au donat sânge. În acest an, în total, aproape 62 de litri din acest lichid vital au fost colectați în Ljubljana, Novo mesto, Krško și Ljutomer. Donarea de sânge rămâne o parte importantă a tradiției Krka.

Pe parcursul săptămânii, am colectat haine, articole de igienă personală și alte lucruri de primă necesitate în diferite locații – Novo mesto, Ljubljana, Ljutomer, Šentjernej, Krško și Terme Krka. Până la sfârșitul săptămânii, am colectat 2,5 tone. Am ajutat la organizarea și pregătirea hainelor colectate la organizațiile Crucea Roșie și Karitas și am ajutat la pregătirea pachetelor cu alimente și la sortarea articolelor de igienă personală. Am pregătit 1.395 de pachete cu alimente. În colaborare cu ambele organizații, am extins asistența noastră la persoanele izolate la domiciliu.

În fiecare an, facem ceva bun pentru animalele abandonate. În acest an, am colectat 460 kg de alimente pentru pisicile și câinii din adăposturile de animale. De asemenea, am făcut câteva lucrări de amenajare la adăpostul pentru animale de companie Gmajnica din Ljubljana și la adăpostul pentru animale de companie Mala hiša din Murska Sobota.

Am încheiat săptămâna cu o zi a porților deschise în locația centrală a Krka din Novo mesto, unde am găzduit aproape 1.800 de membri ai Asociației slovene de diabet. Aceștia au făcut un tur al fabricii noastre ultramoderne de producție de forme farmaceutice solide Notol 2. Vizitatorilor li s-au adresat președintele Consiliului de Administrație și CEO Jože Colarič, membrul Consiliului de Administrație și directorul departamentului de cercetare și producție farmaceutică Aleš Rotar, PhD, și membrul Consiliului de Administrație David Bratož. Am organizat prelegeri informative pentru oaspeții noștri, oferindu-le numeroase sfaturi legate de sănătate, și am efectuat măsurători ale tensiunii arteriale, glicemiei și nivelului de colesterol.

Motto-ul din acest an al Săptămânii de caritate și voluntariat de la Krka I love being a Krka volunteer întruchipează dorința noastră de a ajuta oriunde și oricum putem. În ultimii zece ani, mulți angajați Krka au creat legături mai puternice prin participarea noastră la activități caritabile. Generații diferite de angajați Krka țes legături intangibile care constituie fundamentul solidarității și încurajează relațiile interpersonale pozitive.

În timpul celei de-a zecea Săptămâni a carității și a voluntariatului Krka și sub sloganul “Caritatea este și ea o parte din noi”, am împărtășit valorile voluntariatului, ale asistenței interpersonale și ale cooperării între generații. Activitățile caritabile au avut loc în toată Slovenia, iar la campanie s-au alăturat angajați ai Krka din 18 țări. Anul acesta, am petrecut din nou timp cu persoanele în vârstă din casele de bătrâni, precum și cu secțiile și elevii din centrele de activități ocupaționale, școlile pentru copii cu nevoi speciale și alte instituții. Am încheiat săptămâna cu o zi a porților deschise în locația centrală a Krka din Novo mesto, unde am găzduit aproape 1.800 de membri ai Asociației slovene de diabet.

Mulți angajați Krka își recunosc misiunea în domeniul caritabil și al voluntariatului, atât în cadrul companiei, cât și prin inițiative proprii, nu doar în timpul Săptămânii de caritate și voluntariat Krka, ci pe parcursul întregului an. În acest fel, ne consolidăm responsabilitatea socială și acțiunile umanitare de mai bine de șapte decenii. Suntem încântați de răspunsul tot mai mare la campania noastră de caritate, care răspândește valorile voluntariatului încă din 2012.